Ассаламу алейкум!
1) Хозирги кунда бозорларда "Халол" тамгаси босилган колбасалар бор, бу колбасаларнинг хаммаси мол гуштидан ва товук гуштидан тайёрланган (чучка гушти умуман аралаштирилмаган) , шунинг учун хам "халол" деб ёзиб куйилибди, буни бозрода сотсак пули харом буладими?
2) Дастурхонда халол булмаган колбаса куйилган булса, уша колбасанинг остидаги тарелка хам ва уни кесиб тайёрлаган пичок ва бошка идишларнинг хаммасини ювиб ташлаш керак ми?
Аллох рози булсин!
«Мен жин ва инсонни фақат Ўзимга ибодат қилишлари учунгина яратдим» (Ваз-Зариёт: 56)